Västra Sverige

Spårarscouter äter i skogsglänta

Västra Sverige bjuder på upplevelser och klassisk västkustnatur för hundratals scouter varje år.

Alla lägerplatser och scoutanläggningar i västra Sverige drivs lokalt av scoutdistrikt, stiftelser, en kår eller någon av våra scoutorganisationer. Du kontaktar respektive lägerplats direkt om du vill göra en bokning.

Apelhult

Vid Stora Hålsjön, utanför Borås, ligger Apelhult med fina stigar och bra kanotvatten. Konferensmöjligheter för mindre grupper och lägerängar för 1000 personer.

Apelhult »

Bockudden

Bockudden ligger avskilt vid Hornasjön strax utanför Göteborg. Området bjuder in till paddling, vandring, hajk och läger. Bockudden består av två stugor, egen brygga, motorbåt, kanoter och vindskydd.

Bockudden »

Kragenäs

Kragenäs ligger vackert vid havet och erbjuder såväl inomhusboende som lägerängar i skogen.

Kragenäs »

Lipered Trollhättan

Lipered är en bra lägerplats för det mindre kårlägret eller avdelningshajken.
Här finns storstuga, fast vindskydd och bra tältytor.

Lipered »

Lysestrand

Vid natursköna Gullmarsfjorden i Bohuslän ligger Lysestrand med stugboende för lägerskolor och konferenser, samt lägerängar för storläger.

Lysestrand »

Marsvik

Inne i skogen i närheten av Vänern ligger friluftsstugan Marsvik. En plats helt avskild från annan bebyggelse, som är perfekt för tältläger och naturupplevelser och som erbjuder enkel bekvämlighet.

Marsvik »

Sparreviken

Kurs- och lägergården Sparreviken ligger där skog och hav möts vid en vik i Hakefjorden i Bohuslän. Sparreviken ägs och drivs av KFUM. Tälta och bo precis vid havet. Prärien omges av vatten och skog.

Sparreviken »

Trollsjönäs

Lägergård ca 30 min från Göteborg, i Vättlefjälls naturreservat, med badplats, tältplatser, vindskydd, övernattningsmöjligheter, kanoter mm. Storstuga med väl fungerande kök.

Trollsjönäs »

 

Anmäl din lägerplats här

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.