Dela med dig av äventyren

Vi som är med vi vet hur scouting kan tända äventyrslusten, skapa minnen som stannar kvar och hur ofta det där pirret i magen gör att du vill berätta för fler. Så när vi använder oss av samma typ av språk, bilder och innehåll i t.ex. nyhetsbrev, instagramposter och affischer skapar vi en tydligare bild av vilka vi är och vad vi gör. Då blir det enklare för människor att förstå storheten med scouting! Här hittar du material för att kunna kommunicera scouting till andra.

Kommunikationsmanual

Om vi tillsammans lyckas kommunicera scouting på ett enhetligt och engagerande sätt når vi lättare fram med våra budskap och fler känner igen vår kommunikation. Dessutom bygger vi intern stolthet och skapar nya relationer för framtiden! Tydlig kommunikation gynnar den enskilda scouten, ledaren, kåren och hela rörelsen.

Kommunikationsmanual

Bildbank för kårer

Här hittar du fria bilder att använda till din kårs sociala medier, hemsida eller broschyrer.

Bildbank kårer

Rekryteringsmaterial

Scouting innehåller många olika delar, aktiviteter och program. Det är en rörelse med en verksamhet som tar många olika utryck. Det är fantastiskt! Men det kan vara svårt för en utomstående eller någon som är ny i rörelsen eller kåren att få grepp om vad scouting egentligen är för något. Här har vi samlat bra material om Scouterna vid exempelvis rekrytering.

Rekryteringsmaterial

Pressguide för kårer

Journalister bevakar vad som händer i samhället och väljer ut några saker att berätta om. Ofta är det saker som är nya, annorlunda och som få kände till sen tidigare. Fundera på vad ni har på gång i er kår och som kan bli en bra nyhet!

Kommunicera i media

Tips för foto och film

Genom bild och särskilt genom film kan du förmedla hur scouting ser ut, hur det känns att vara scout och vad det betyder för våra barn och unga.

Bilder & filmer

Mallar

Är du på jakt efter en bra Word-mall eller en inspirerande mall till en Powerpoint du ska fixa? Eller kanske en bra text till din hemsida? Här hittar du det du söker!

Mallar

Tips för sociala medier

Genom att använda sociala medier kan scoutkåren effektivt nå fler! Kanske söker ni nya ledare, vill nå ut med ert budskap eller få fler besökare till er årliga loppis.

Sociala medier

Kriskommunikation

Vid en kris eller olycka, liten som stor, är det viktigt att rätt information når rätt personer snabbt.

Kriskommunikation

Unga talespersoner

Scouternas unga talespersoner är ett nätverk av scouter mellan 13 och 25 år som aktivt representerar Scouterna i press och media, som gillar att hantera sociala medier och som vill vara Scouternas ansikte utåt vid olika evenemang.

Unga talespersoner

Ta märket Raised by Adventure

Kommunisera Raised by Adventure och ta märket! Märket är tvådelat eftersom Scouterna är äventyret ute som känns på insidan. Skavsår och skavfötters som formar oss. Alla saker vi hittar på tillsammans som vi bär med oss långt efter att vi kommit hem. Inre och yttre äventyr.

Så här tar du märket