Scouting är bland det bästa som finns!

Vi som är med vet. Här får du stöd i hur du kan berätta om scouting så andra förstår vad det hela handlar om.

På de här sidorna hittar du guider, mallar, material, råd och tips som hjälper dig kommunicera Scouterna:

Grafisk profil & kommunikationsplattform

Om vi tillsammans lyckas kommunicera scouting på ett enhetligt och engagerande sätt når vi lättare farm med våra budskap, har lättare att uppnå våra verksamhetsmål och kan lättare påverka samhället och världen. Dessutom bygger vi intern stolthet och skapar nya relationer för framtiden! Tydlig kommunikation gynnar den enskilda scouten, ledaren, kåren och hela rörelsen.

Grafisk profil & kommunikationsplattform

Kommunikationsmaterial

Scouting innehåller många olika delar, aktiviteter och program. Det är en rörelse med en verksamhet som tar många olika utryck. Det är fantastiskt! Det kan också vara svårt för en utomstående eller någon som är ny i rörelsen eller kåren att få grepp om vad scouting egentligen är för något.

Kommunikationsmaterial

Kommunicera i media

Journalister bevakar vad som händer i samhället och väljer ut några saker att berätta om. Ofta är det saker som är nya, annorlunda och som få kände till sen tidigare. Fundera på vad ni har på gång i er kår och som kan bli en bra nyhet!

Kommunicera i media

Bild & filmer

Genom bild och särskilt genom film kan du förmedla hur scouting ser ut, hur det känns att vara scout och vad det betyder för våra barn och unga.

Bilder & filmer

Om Scouterna i text

Här hittar du texter som du kan använda för att beskriva Scouterna. För Scouterna handlar allt om att sänka trösklar. Vi ska inkludera, välkomna och kommunicera på ett modernt sätt.

Om Scouterna i text

Sociala medier

Genom att använda sociala medier kan scoutkåren effektivt nå fler! Kanske söker ni nya ledare, vill nå ut med ert budskap eller få fler besökare till er årliga loppis.

Sociala medier

Kriskommunikation

Vid en kris eller olycka, liten som stor, är det viktigt att rätt information når rätt personer snabbt.

Kriskommunikation
Scouternas unga talespersoner

Unga talespersoner

Scouternas unga talespersoner är ett nätverk av scouter mellan 13 och 25 år som aktivt representerar Scouterna i press och media, som gillar att hantera sociala medier och som vill vara Scouternas ansikte utåt vid olika evenemang.

Unga talespersoner

Bli en av våra unga talespersoner

Älskar du att vara scout och tycker om att berätta för andra vad vi gör i Scouterna? Gillar du att skriva, filma, fotografera eller publicera i sociala medier? Häng med och var ung talesperson för Scouterna!