Det blir en högtidlig stämning

Scouterna har tre högtider som vi firar lite extra under året. Dessa är World Thinking Day, Sankt Georgsdagen och Scouternas fredsdag.

Visa att du är scout

Många scouter brukar ha på sig något som visar att de är scouter just under Thinking day, Sankt Georgsdagen eller Scouternas fredsdag. Kanske din scoutskjorta, halsduk eller något annat som gör att det syns att du är en stolt scout?

Men vad innebär dessa dagar egentligen? Vi har samlat lite mer om högtidsdagarna nedan.

world thinking day märke 2022

Thinking day 22 februari

World Thinking Day, firas av scouter världen över. Den dagen uppmärksammar vi internationell vänskap och där kan du märka av hur scouting är en rörelse som finns över hela världen.

St Georgsdagen 23 april

Scouter samlas för att minnas den tappre riddaren och sedermera helgonet Sankt Georg. Dagen handlar om mod och handlingskraft där alla scouter ska känna sig hörda och sedda.

Scouternas fredsdag 21 september

Dagen är också FN:s officiella fredsdag och firas samma dag som generalförsamlingen har sitt första sammanträde för säsongen.

Visste du att?

Du kan köpa ett specifikt märke till exempelvis Sankt Georgsdagen i vår scoutshop?

Köp dina märken här
Scoutskjorta

Scoutkläder

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Scoutkläder