Scouter vid en brygga

Mallar & verktyg för rekrytering

Här hittar du massa bra material och stöd för scoutkåren för en lyckad rekrytering.

Sätt upp affischer och sprid flyers

Här finns mallar för kåren att använda. Det finns lappar om prova på-möte, flyers och affischer i två storlekar, både för att rekrytera barn och rekrytera vuxna. Alla dessa finns med tre teman: Friluftsliv, Sjö och Vatten och Samhällsengagemang. Mallarna hittar du längst ner på sidan och du kan använda dem för att skriva ut affischer eller flyers.

Scouternas rekryteringsmaterial

Inspirerande informationsfoldrar, affischer och armband till rekryteringen får du tag på genom att kontakta din regionala utvecklingskonsulent.

Skolrekrytering

Att besöka skolor i kårens upptagningsområde, berätta om scouting och dela ut lappar som bjuder in till prova på-möte är för många ett effektivt sätt att rekrytera på. Låt någon från kåren som är inspirerande och bra på att prata med barn få det här uppdraget – och är ingen ledig dagtid kan konsulenterna hjälpa till! Använd gärna prova-på lappen och affischerna. Nu finns även en film om scouting med inbjudan till prova på möte.  

Kompisinbjudan

Involvera scouterna i rekryteringsprocessen av nya medlemmar. Kanske kan scouterna bli peppade av att ta rekryteringsmärket? Ni kan använda samma prova-på-lappar som i andra sammanhang men det finns också en särskild mall för kompisinbjudan som kan fyllas i för hand.

Sociala medier

Det är enkelt att skapa en annons i sociala medier, lägga upp en budget och följa upp. Annonser i sociala medier passar perfekt om du ska bjuda in till prova-på-möte. Tänk på att använda de bilder och text som finns på den här sidan. Låt alla som besöker er sida se att ni rekryterar med hjälp av omslagsbilderna. Du kan också testa att lägga upp era prova-på-möten som evenemang så att scouter och ledare kan dela och bjuda in fler. Dela gärna information om prova-på-möten i lokala Facebookgrupper!

Ta stöd av en konsulent!

Som direktansluten scoutkår kan ni kontakta ert regionala kansli för att få massa bra stöd kring hur ni kan använda materialet, lägga upp en plan och genomföra en medveten rekrytering som ger resultat. Är kåren med i en samverkansorganisation kan ni kontakta er verksamhetsutvecklare/föreningsutvecklare.

Vykort

Här nedan finns tre olika vykortsmallar där ni som scoutkår själva kan skriva in vad ni önskar på baksidan. Passar bra för rekrytering, prova på-möten eller kanske till andra roliga budskap?

Mallarna är gjorda för att enkelt kunna skickas till tryckeri eller för att skrivas ut.

Vykort mall 1

Vykort mall 2

Vykort mall 3

Annonsering

Vill ni sätta in en annons kan det ibland vara så att tidningen själva sätter ihop er annons. Skicka då in logotyp i tabbformat, annonsexemplen, bild och text. Här under har vi samlat dessa så du kan ladda ned varje del var för sig.

Kommunicera Scouterna

Om vi tillsammans lyckas kommunicera ett entydigt, engagerat och starkt Scouterna når vi inte bara lättare fram med våra budskap. Dessutom bygger vi intern stolthet och skapar nya relationer för framtiden! Här hittar du tips och råd för hur du ska kommunicera Scouterna.

Se till att synas i lokalmedia

I samband med höstens rekrytering och prova-på-möten, kan det vara bra att ta kontakt med de lokala medierna, och då främst lokaltidningarna. Dels för att sprida information om vad som är på gång och för att öka kännedomen om Scouterna lokalt. Här hittar du bra tips och råd hur du går tillväga.

Lappar och affischer

Här kan du ladda ned lappar och affischer. Se till så att datum, plats med mera stämmer.

Till skolor vi inte kan besöka av olika skäl kan vi använda inbjudan med en QR-kod man skannar med mobilkameran till scoutfilmen som bjuder in till prova-på möte. Den kan lämnas till skolan som själva delar ut den till eleverna.

Tema: Friluftsliv

Affisher

Bilder till inlägg och annonser i sociala medier

Prova på-lapp

Tema: Sjö och vatten

Affischer

Bilder till inlägg och annonser i sociala medier

Prova på-lapp

Tema: Samhällsengagemang

Affischer

Bilder till inlägg och annonser i sociala medier

Prova på-lapp

Prova på-lappar på olika språk

Tema: Prova på Familjescouting (skrivbar pdf)

Välkomnandet

Här hittar du tips på hur man kan hålla ett prova-på-möte och föräldramöte. I rekryteringshandledningen hittar du tips om bemötande och välkomnande i allmänhet. Vidare hittar du också information om Scouterna på olika språk.

Bjud in till prova-på-möte

Att bjuda in barn och föräldrar till ett prova-på möte är ett av de mest effektiva sätten att visa upp sin verksamhet på ett bra sätt. I handledningen kan du läsa om hur du genomför ett prova-på-möte. Du får också massor av tips på aktiviteter för prova-på-mötet.

Aktivitetsförslag prova-på-möte

Föräldramöte och information till föräldrar

För att föräldrarna ska prioritera sina barns scouting och för att kunna rekrytera föräldrar som ledare anordnar många kårer föräldramöten, ofta i samband med barnens prova-på möte. Det finns en film och en presentation som är framtagna för att hjälpa er i kåren presentera vad scouting är för föräldrarna.

Powerpoint om Scouterna

Filmer att visa om Scouterna

På Scouternas Vimeo- och YouTubekonton finns många fina filmer att visa om Scouterna. Exempelvis dessa:

Handledning för rekrytering

En handledning för att planera, genomföra och utvärdera en lyckad rekrytering till scoutkåren.

Anpassa kårwebben

Tänk på att kontinuerligt se över kårwebben (främst vid terminsstart) och göra den mer intressant för både nya och befintliga medlemmar.

Titta gärna lite extra på: 

Glöm inte bort kårinformationen

Tänk  också på att uppdatera kårinformationen på Scoutnet så att det syns bra på scouterna.se
Här hittar du en enkel guide hur du går tillväga »

Scouterna.se hämtar automatiskt den information som finns om kåren i scoutnet till exempel här »