Avbeställnings­försäkring till WSJ 2023

Här kan du läsa information om den avbeställningsförsäkring som finns att köpa till din Jamboreeupplevelse.

Avbeställningsförsäkring 

Du har nu möjlighet att teckna en avbeställningsförsäkring hos försäkringsbolaget Svedea via Scouterna. Försäkringen kostar 1 495 kronor och gäller för de avbeställningskostnader som du drabbas av om en köpt biljett (resa eller arrangemang) avbokas på grund av sjukdom, olycksfall eller oförutsedd naturkatastrof. Du kan läsa mer om försäkringen i produktbladet.  

För att teckna försäkringen måste du först vara inloggad på Scoutnet, därefter kan du genom att klicka på länken här nå ditt ansökningsformulär och kryssar i att du vill teckna försäkringen. Du kommer efter det få en faktura från Scouterna på kostnaden. Försäkringen gäller från det att du betalat premien. Skulle du sedan vilja begära ersättning från försäkringen så är det försäkringsbolaget du ska kontakta och inte Scouterna. Du är fortsatt ansvarig att betala hela din deltagaravgift till Scouterna och det är du som får ersättningen från försäkringsbolaget om något inträffar, inte Scouterna.  

Ett tips innan du tecknar försäkringen är att kolla upp om du redan har ett avbeställningsskydd i din vanliga hemförsäkring.  

Möjligheten att teckna försäkringen kommer vara öppen till och med 31 maj 2023 men det är viktigt att veta att det bara är avbokningar på grund av händelser (sjukdomar/olyckor etc) som du får kännedom om efter du betalat försäkringspremien som omfattas av skyddet.