Foto: Anton Nilsson

Ledare på WSJ 2023

Att åka som ledare på världsscoutjamboreen i Sydkorea är en möjlighet för dig att få vara med om en häftig resa, utvecklas som person och ledare samtidigt som du bidrar till och får se unga växa och vara med om en unik upplevelse. Du gör det möjligt för nio scouter att vara med om sitt livs scoutupplevelse, inga ledare – inga scouter.

Specifik information i Sydkorea

Här samlar vi specifik information som ofta är kortsiktig och inte alltid gäller alla avdelningar.

Praktisk information för den svenska kontingenten på Jamboreen

Här samlar vi praktisk information om vår närvaro på Jamboreen, och aktiviteter kopplat till den svenska kontinenten och viss information om större event på Jamboreen.

Den stora resehandboken

Äntligen är den här – den stora resehandboken! Vi har i handboken samlat den viktigaste informationen för er resa. Du hittar trygghetsinformation, praktiska detaljer kring resan, checklistor för en vanlig dag, kommunikationsvägar och en hel del mer.

Uppdaterad 13 juli, 2023

Dagar fyllda av upplevelser

Vår resa till Sydkorea är inte som vilken resa som helst. Vi reser till ett land fullt av kontraster, minnen av krig, kulturella skillnader och magisk natur.Här kan du läsa mer om hur en dag under kontingentresan kommer kunna se ut, men också exakt vart din avdelning kommer bo och vilka programdagar ni ska ha vilka dagar!

Om Korea

Sydkorea – vårt mål och landet där vi kommer uppleva världsscoutjamboreen 2023. Ett land med många kontraster, traditionellt och modernt på så många sätt.

Material för ledare

Här har vi samlat allt material och presentationer som är relevanta för dig som ledare, så du själv kan ladda hem det och gå igenom i lugn och ro.

Material för/från förträffar

Som avdelningsledare ansvarar du tillsammans med tre andra vuxna för en grupp bestående av 36  svenska deltagare. Ni träffar er avdelning två gånger innan avfärd på obligatoriska förträffar för att lära känna varandra och förbereda er. Utöver det ingår det även två ledarträffar. Du är deltagarnas fasta punkt och främsta påhejare i en unik, virvlande och utmanande upplevelse. Samtidigt utvecklas du själv som ledare och får ta del av jamboreeupplevelsen.

Temat för den svenska kontingentupplevelsen av världsscoutjamboreen i Korea är ”Min röst – din röst”. I detta ryms ett par aktuella och relevanta teman kopplat till just Sydkorea och den svenska kontingentens deltagande. Vi kommer att fördjupa oss i begrepp och fenomen som demokrati, yttrandefrihet, källkritik, jämlikhet och respekt. Programmet kommer att utmana våra normer och värderingar i en miljö och kontext där trygghet, respekt och förtroende är grundvärderingar, de behövs för att själv våga och kunna utrycka sig. Temat handlar om att medvetet forma sin tanke och åsikt, känna tryggheten att göra den hörd, ha förmågan att aktivt bidra till att ge plats för fler röster men också att aktivt lyssna och sätta sig in i andra människors idéer, åsikter och röster. Förändringen börjar med mig - och tillsammans gör vi skillnad!