World Scout Jamboree 2023 Korea

World Scout Jamboree 2023

I augusti 2023 samlas återigen tiotusentals scouter från hela världen på en gemensam jamboree. Den här gången arrangeras världs­scout­jamboreen av scouterna i Sydkorea. Temat för den svenska kontingenten är ”Min röst – din röst”.

 

Vad är World Scout Jamboree 2023?

NÄR?

Jamboreen äger rum 1-12 augusti 2023. Svenska kontingentens resa startar ca 1–1,5 vecka före jamboreen, med en rundresa i området. Sedan kommer vi hem några dagar efter att lägret slutat.

VAR?

SaeManGeum, Sydkorea. Den nyanlagda lägerplatsen ligger precis vid havet på Koreahalvöns västkust, ca 30 mil söder om huvudstaden Seoul.

ANSÖKAN

Ansökan är nu öppen och du kan läsa om ansökningsflödet, sista anmälningsdag och urvalskriterier här.

Så ansöker du

Följ med som deltagare!

På jamboreen i Korea får scouter födda tidigast 22 juli 2005 och senast 31 juli 2009 vara med som deltagare (Sverige kan inte påverka dessa regler).

 Utöver själva deltagande i Jamboreen ingår två förträffar där du lär känna dina nya kamrater i din avdelning, och dina avdelningsledare.

Ansök som deltagare

Delta som ledare

För dig som vill vara ledare på jamboreen erbjuder vi ett äventyr med spänning, ledarskap, personlig utveckling och nya vänner. Vägen kantas av utbyten av kunskap och erfarenheter samt nya utmaningar. Häng med på en unik upplevelse som utvecklar både dig själv, deltagarna och scoutrörelsen!

Ansök som ledare

Åk som IST

Att vara funktionär på en världs­scout­jamboree är en unik möjlighet att lära känna människor från hela världen. Du är en viktig del av den svenska kontingenten, och vi utlovar en spännande och utmanande Jamboree­upplevelse samtidigt som du bidrar till att tusentals ungdomar får en fantastisk läger­upplevelse.

Ansökan som IST

Vad är WSJ?

Vad är egentligen en Världsscoutjamboree och hur funkar det?

Ekonomiskt stöd

Här har vi samlat information om stipendier för att täcka delar av, eller hela kostnaden för jamboreen.

Kontakt

Har du frågor som du inte får svar på här på sajten? Kontakta jamboreeorganisationen så hjälper vi dig!