World Scout Jamboree 2023 Korea

World Scout Jamboree 2023

I augusti 2023 samlas återigen tiotusentals scouter från hela världen på en gemensam jamboree. Den här gången arrangeras världs­scout­jamboreen av scouterna i Sydkorea. Temat för den svenska kontingenten är ”Min röst – din röst”.

 

Nyfiken på

Föreläsningsserie

Sydkorea är kontrasternas land. Ta chansen att lära dig med. Vid sex tillfällen har du möjlighet att lyssna på spännande berättelser från olika perspektiv och på olika ämnen. Inga föranmälningar krävs, och du kan delta på vilka tillfällen du vill.

Läs mer
South Korean flag on a flagpost

Om Sydkorea

Sydkorea – vårt mål och landet där vi kommer uppleva världsscoutjamboreen 2023. Ett land med många kontraster, traditionellt och modernt på så många sätt. Landet som har gått från att vara en fattig jordbruksnation efter andra världskriget till att idag vara bland de rikare i Asien. Företagsjättar som Hyundai och Samsung har fått fart på landets export och den koreanska musiken (K-pop) och skönhetsindustri (K-beauty) tar över världen.

Korea bjuder oss på fantastiskt landskap, gamla tempel, marknader fyllda av hantverk, gamla seder, moderna miljonstäder, k-kultur och inte minst det koreanska köket.

Om Korea

Tips på vägen för en bättre jamboreeupplevelse

Det kommer att vara varmt och fuktigt när vi är i Sydkorea! Solkräm, hatt, vattenflaska och vätskeersättning är några sätt att hantera det. Men det finns fler. Vi har samlat våra bästa tips till dig så att du ska få en så bra upplevelse som möjligt. Dessutom har finns det tips på vad du kan ha med dig i ditt eget reseapotek.

Tips på vägen för en bättre jamboree-upplevelse 

Deltagare

Att åka som deltagare på världsscoutjamboreen i Korea kan bli ditt livs scoutupplevelse. Bara en gång i livet har man chansen att följa med. Här hittar du information som är relevant för dig som deltagare.

Avdelningsledare

Att åka som ledare på världsscoutjamboreen i Sydkorea är en möjlighet för dig att få vara med om en häftig resa, utvecklas som person och ledare samtidigt som du bidrar till och får se unga växa och vara med om en unik upplevelse. Du gör det möjligt för nio scouter att vara med om sitt livs scoutupplevelse. Här hittar du information som är relevant för dig som avdelningsledare, till exempel filer och material från förträffarna.

IST

Att vara  IST:are är en unik möjlighet att lära känna människor från hela världen och få en utmanande jamboreeupplevelse samtidigt som du bidrar till att ungdomar från hela världen får en fantastisk lägerupplevelse. Här hittar du information som är relevant för dig som åker som IST, till exempel filer och material från förträffarna.

För föräldrar

Inför att ens barn ska åka på världsscoutjamboree kan man ha många frågor. Och det är helt naturligt. Visst, det är en upplevelse för livet för barnet men det är också långt bort och under lång tid, dessutom tillsammans med personer man inte känner. Vi har här sammanställt några av de vanligaste funderingarna, som kanske även du går och klurar på!

Senaste nytt

Två personer håller handen i solnedgången utomhus
12 feb 2023

WSJ23

Hälsa på resans gång

Information och allmänna tips för att alla som deltar i den svenska kontingenten ska få en så bra upplevelse som möjligt under resan och på Jamboreen. Vissa tips kommer från tidigare Jamboreer, andra utgår från den information vi fått från planeringsorganisationen i Sydkorea.

Dans i Korea
22 dec 2022

WSJ23

Bästa tipsen från förpatrullen 

Vi skickade iväg en förpatrull med tre spejare som under några dagar har rekat läget inför vår...

Vad är World Scout Jamboree 2023?

NÄR?

Jamboreen pågår 1-12 augusti 2023. Svenska kontingentens resa inkluderar en rundresa i området, vilket innebär att du kommer att behöva avsätta sammantaget ca 3 veckor sommaren 2023. Datumen för utresa och återkomst till Sverige kan skilja sig åt mellan de olika avdelningarna beroende på praktiska flygarrangemang.

VAR?

SaeManGeum, Sydkorea. Den nyanlagda lägerplatsen ligger precis vid havet på Koreahalvöns västkust, ca 30 mil söder om huvudstaden Seoul.

ANSÖKAN

Ansökan stängde 30 april 2022 för deltagare och IST, och 28 februari för ledare.

NÄSTA JAMBOREE

Wold Scout Jamboree 2027 kommer vara i Polen.

Om WSJ23

Inspirera kåren!

Ta del av tips och inspirationsmaterial du kan använda för att sprida information om WSJ 2023

FAQ

De vanligaste frågorna och svaren om Världsscoutjamboreen 2023 i Sydkorea

Ekonomiskt stöd

Här har vi samlat information om stipendier för att täcka delar av, eller hela kostnaden för jamboreen.

Kontakt

Har du frågor som du inte får svar på här på sajten? Kontakta jamboreeorganisationen så hjälper vi dig!