Planera scouting

För många barn och unga är Scouterna veckans höjdpunkt. Det är ingen slump, utan bygger på ditt ledarskap och en god planering. Här hittar du råd och tips till planeringen.

Bygg gruppen steg för steg

Terminsplanering

Scouting är roligt och utvecklande! Ett genomtänkt terminsprogram gör att det blir variation, att scouterna lär sig nya saker och att de utvecklas som personer. Då vill de vara med många terminer framöver!

 

Här får du tips och råd hur du planerar aktiviteter och innehåll för hela terminen.

Terminsplanering
En genomtänkt struktur

Hålla ett scoutmöte

Varje möte har ett unikt innehåll, men följer ändå samma mönster. Det skapar trygghet för både scouter och ledare, och hjälper alla att kunna vara sina bästa jag på scouterna.

Hålla ett scoutmöte
Varje grupp är unik

Anpassa efter behov

Vi funkar olika! Vi vill att alla barn och unga ska kunna vara med, utifrån sina egna förutsättningar. Genom att lära känna dina deltagare, vara tydlig och ta det lugnt kan du skapa ett upplägg som passar just dina scouter.

Anpassa efter behov
Äventyr som ger minnen för livet

Hajk & läger

Att få ge sig iväg på äventyr tillsammans är roligt, stärker sammanhållningen och utmanar scouterna att utvecklas som personer. Här hittar du tipsen som gör ert läger till något utöver det vanliga.

Hajk & läger
En bok som hjälper dig på vägen

Ledarboken & åldergruppsböcker

I Ledaren - gör dig redo kan du fördjupa dig i scoutledarrollen, läsa mer om ungas personliga utveckling, scoutmetoden och märkessystemet. Du får också konkreta tips och verktyg för att planera scoutverksamheten.

 

För scouter finns en egen bok för varje åldersgrupp, alltifrån spårarnas seriealbum om räven Tofs till roverscouternas handbok Vägvis, som guidar in i vuxenlivet.

Ledarboken & åldersgruppsböcker