Tidningen Scout

Hajk under jord lockar äventyrare från hela Västmanland. Tips till den som fastnar: Sprattla inte!

Läs artikeln

När tjejerna intog scouting

Från början var det inte meningen att flickor skulle bli scouter. Efter att scouting lanserats 1907 blev det snabbt en världssuccé. 1909 kom det till Sverige – för pojkar. Runt detta år togs dock även de första stegen mot en scoutrörelse för flickor. Men det möttes först av motstånd.

Spännande hajk i mörker

Pannlamporna är laddade, hjälmarna på och magarna fulla med fjärilar. I Stora flytens naturreservat finns djupgrön, grantät skog. Och 80 exalterade scouter, ledare och arrangörer.

"Jag fick vara som jag var"

För tio år sen startade Nicklas Centring Regnbågsscouterna med en vän – för allas rätt att vara sig själva. I dag är han stolt över hur långt de nått. Men vägen var inte spikrak.

Scouter demonsterar för klimatet vid COP26 2021

"Om vi går samman kan vi göra skillnad"

I november 2021 förhandlade världens länder om nya mål på FN:s klimattoppmöte i Glasgow. Hundratusentals människor var på plats – och fem scouter från Sverige.

Så ska sommarens jätteläger bli klimatsmart

Varma tältnätter, nya vänner och minnen för livet. I juli strömmar tusentals scouter till Skåne för att mötas på ett nationellt jamboree igen. Scoutledaren Catarina Sparre och hennes grupp jobbar hårt för att göra lägret så hållbart som möjligt.

Testpatrullen: Choklad bäst i skogen

Nypon, blåbär eller svamp. Vad funkar bäst på utflykten – som pulver? Skellefteå scoutkår antog utmaningen att göra iordning varma drycker utomhus.

Lägerliv med bus och bad

Visst kunde landets scouter ladda ny energi på läger i sommar. När Luleå-Hertsön scoutkår samlades vid Bottenviken bjöds det på allt från pannkaksfrukost och kortspel till Grötvald. Häng på!

Dras inte mot det normala

Komikern Olof Wretling har blivit stor men står alltid på barnen sida. Men en sak undrar han fortfarande: Varför vill vuxna att vi ska vara som alla andra?

Socialt eller störande?

Äntligen scoutmöte igen och dags att rusa iväg. Men vad får man egentligen ta med sig? Är mobil på mötet alltid okej? Vi kollade läget med ett gäng scouter och ledare.

Tidningen Scout

Scouterna
Box 420 34
126 12 Stockholm

Chefredaktör: Marieke Johnson
Ansvarig utgivare: Anna-Karin Hennig

Annonsera i tidningen

Utgivningsplan och annonsinfo hittar du här >>

Som medlem i Scouterna får du Tidningen Scout hem i brevlådan fyra gånger om året. En tidning om scouting, äventyr och utmaningar. Bli medlem och prenumerera du med.