Kontingentdagar i Wonkwang

Dagarna innan lägret möts svenska kontingenten i Wonkwang. Först kommer alla ISTare dit och sedan kommer deltagare och ledare. Det blir dagar fyllda med olika programaktiviteter men även ha tid att vila och tvätta. Vi kommer även ha kontingentfest! 

Avdelningsdagar på Wonkwang

För avdelningarna hittar du detaljerad information om dagarna här.

IST-schema

För ISTare med och utan rundresa hittar du specifik information om dina dagar på Wonkwang här.

Programmet 

Dagsprogrammet består av​: 

  • Kunskapsintag​ 
  • Aktivitetstorg​ 
  • Erfarenhetsutbyte​ 

Vi kommer ha två aktivitetstorg. Ena torget har tema  Sydkorea där du exempelvis kan göra Korea-memory eller lära dig K-popdans av koreanska studenter. Andra torget har tema svenska kontingenten med allt från mindfullness till jonglering​. På båda aktivitetstorgen finns bemannande och obemannade spontanaktiviteter​. ​ 

Erfarenhetsutbytet gör ni tillsammans med en annan avdelning och det är obligatoriskt. Övriga aktiviteter är intressanta och vi rekommenderar dem starkt, men det är upp till er att planera så ni får en bra balans mellan program och tid för återhämtning. 

Detaljerat schema och lista på aktiviteter kommer att publiceras inom kort.  

Teaser: Lär dig koreanska med influencern Hailey  

Vi kommer vara med om mycket under dagarna i Wonkwang. Med bland annat över 325 000 följare på instagram och nästan 53 000 följare på tiktok är Hailey en koreansk influencer som genom sina sociala medier lär ut koreanska och koreansk kultur. Nu kommer du få möjligheten att lära dig av Hailey på specialföreläsnigen som hon har för oss när vi är i Wonkwang. Som hon själv uttrycker det “Min klass handlar om intressant och spännande koreansk kultur som du inte kan höra någon annanstans och koreanska uttryck som du kan använda direkt”.  

Kontingentfest! 

Både IST och deltagarna kommer ha kontingentfest sista kvällen som övergår i disco. 

Bonus deltagare! Deltagarna kommer även första kvällen bjudas på en afton tillsammans med kontingenterna från Mexiko och Indien, som våra koreanska värdar planerar.  

Bonus IST! Till alla ISTare kan vi skvallra om att ni kommer få möjligheten att digga till K-popbandet ICU.

Boende och incheckning 

Vi kommer bo och vistas på universitetsområdet. När du kommer till Wonkwang kommer du få checka in och få vet var du ska bo. Mer information om hur incheckning går till kommer inom kort. 

När vi är på plats är det viktigt att vi följer de regler som vi fått av dem. Vi får till exempel inte gå in på eller lämna området mellan klockan 23:30 och 5:30. Här och här kan du läsa alla regler.

Resa IST 

ISTare med kontingentresa kommer åka med buss till Wonkwang från ert hotell och på vägen dit gör vi ett 3 timmars stopp i Jeonju Hanok Village. Övriga ISTare tar sig själva till Wongkwang. Efter kontingentsamlingen kommer alla ISTare att åka buss tillsammans till lägret. 

Resa deltagare 

Alla deltagare och ledare kommer åka buss till Wonkwang. Alla måste äta innan man sätter sig på bussen till Wonkwang. 

Fakta 

Vad: Kontingentsamling 

När

IST-samling 27/28-29 juli​​ 

  • IST med kontingentupplevelse kommer den 27:e  
  • IST utan kontingentupplevelse kommer den 28:e mellan klockan 10 och 14 
  • Alla IST åker i abonnerade bussar till SaeManGeum  den 29:e​​ 

Avdelningssamling 30 juli – 1 augusti 

Var: Wonkwang University

Den stora resehandboken

Det är många saker som ska fixas och hållas reda på innan vår gemensamma resa till Sydkorea tar sitt avstamp. Och snart är vi där! På den här sidan har vi samlat bra länkar med praktiska detaljer att ha koll på för dig som ledare och IST.

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om WSJ23 i Korea

Tipslista

Den här listan innehåller tips på saker som kan vara bra att packa med sig, samt i vilken väska du bör packa det.