Foto: Anton Nilsson

Vad är en World Scout Jamboree?

Vart fjärde år arrangeras en Världsscoutjamboree, där ungdomar från världens alla hörn möts under tio intensiva dagar. Konflikter lämnas hemma, nya vänskapsband knyts och varje steg är ett äventyr större än något annat du kommer få uppleva i livet. Med scoutrörelsens värderingar i grunden finns Världsscoutjamboreen till för att ge ungdomar en livsomvälvande upplevelse. Den ger verktyg, vänner och viljan som behövs för att förverkliga drömmarna på hemmaplan.

Världsscoutjamboreen 2023 i Sydkorea

 I augusti 2023 samlas återigen tiotusentals scouter från hela världen för den 25:e världsscoutjamboreen. Den här gången arrangeras jamboreen av scouterna i Sydkorea. I ett av världens tekniskt mest avancerade länder möts en rik historia och kultur med den senaste tekniken för att skapa en hållbar värld.   

Temat för världsscoutjamboreen i Korea är ”Draw your Dream”. På så sätt vill jamboreen inspirera dig som deltagare till att bidra till en bättre värld, där ungas inflytande kan förändra världen. Din röst är viktig och gör skillnad, och tillsammans med flera tusen andras röster kan vi förändra världen. 

I den svenska kontingentupplevelsen knyter vi an till Jamboreens övergripande tema genom att utforska vårt eget tema ”Min röst – din röst”. I detta ryms ett par aktuella och relevanta teman kopplat till just Sydkorea och den svenska kontingentens deltagande. Temat handlar om att medvetet forma min tanke och åsikt, känna tryggheten att göra den hörd, ha förmågan att aktivt bidra till att ge plats för fler röster men också att aktivt lyssna och sätta sig in i andra människors idéer, åsikter och röster. Förändringen börjar med mig - och tillsammans gör vi skillnad! 

Söka pengar för WSJ23

Det finns många olika sätt att söka pengar för att kunna åka till World Scout Jamboree i Sydkorea 2023. Ett gäng olika stipendier och fonder finns tillgängliga, vi tipsar dig hur du kan gå till väga!

Läs mer här

Kontakta oss

Har du specifika frågor som du vill ha svar på eller är du nyfiken på hur du kan få mer kontinuerlig information vad som händer just nu?

Kontakt WSJ23

Scouternas stödfond WSJ23

Genom Scouternas stödfond kan du söka ekonomiskt stöd för att åka som deltagare eller ledare under 26 år på World Scout Jamboree 2023 i Korea. 

Scouternas stödfond WSJ23