Scouternas arrangemang

Varje år skapar vi unika och häftiga upplevelser som är något alldeles extra. Det är återkommande äventyr där särskilt utsedda ledare ger deltagare från hela landet nationella och internationella upplevelser.

Vilka är Scouternas arrangemang?

 

De arrangeras alla av Scouternas arrangemangsgrupp i samarbete med ledarteam för respektive arrangemang.

Ansökan görs via scoutnet.se Länk till ansökan hittar du också under respektive arrangemangs sidor (länkade ovan).

Att delta i ett av Scouternas arrangemang

Scouternas arrangemang är äventyr och upplevelser utöver det vanliga!

När du ansöker om att delta på ett av Scouternas arrangemang så köper du dig inte en semesterresa – du får vara med och skapa ett äventyr där du kommer att utvecklas och utmanas! Tillsammans med andra deltagare och ledare får du testa nya saker, se nya vyer, utmana dig själv och skapa minnen för livet.

Förberedelser

Scouternas arrangemang ser mycket olika ut och har därför olika upplägg innan själva resan påbörjas. För en del arrangemang så ingår förarbete i patrullen eller med parkamraten. Det kan till exempel vara att genomföra uppgifter så att ni lär känna varandra eller det geografiska området för arrangemanget mer. I andra fall kan det handla om att lösa praktiska uppgifter såsom att torka mat eller förbereda dig på andra sätt.

Scoutmetoden

Scouternas arrangemang baseras på Scouternas program och Scoutmetoden. Patrullen är viktig och att tillsammans skapa en bra upplevelse är centralt. Arrangemangsledarna och arrangemangsdeltagarna har gemensamt ansvar för att göra varje arrangemang till världens bästa scoutupplevelse.

läs mer om Scoutmetoden

Vill du bidra?

Scouternas arrangemangsgrupp är en av Scouternas nationella arbetsgrupper. Vårt uppdrag är att erbjuda Sveriges scouter upplevelser utöver kår- och distriktsverksamhet.

Vi erbjuder arrangemang för scouter från hela Sverige, vilket gör att vi bygger broar inom organisationen. Scouternas arrangemangsgrupp är en stöd- och utvecklingsstruktur som hjälper ledarteamen att planera och genomföra arrangemangen. Vi utvecklar också nya och befintliga arrangemang så att de följer med i scoutings utveckling.

Scouternas Arrangemangsgrupp består just nu av 7 personer som jobbar för att stötta och utveckla arrangemangen. Precis som alla nationella arbetsgrupper är vi två ordföranden, en ideell och en anställd. Utöver det består gruppen av medlemmar som har extra fokus på ekonomi, kommunikation, utbildning, program samt teambuilding. Vi behöver bli någon mer då vi utvecklar fler och mer arrangemang.

Vill du vara med och skapa arrangemang till hela Sveriges scouter? Ta chansen att gå med i Scouternas arrangemangsgrupp! Maila arrangemang@scouterna.se om du är intresserad.

Frågor?

Natalia Durkalec

Projektledare för Arrangemang och Engagemang

Natalia Durkalec

natalia.durkalec@scouterna.se