Vad gör vi på Scouterna?

Scouterna ger barn och unga från alla delar av samhället chansen att få uppleva äventyr tillsammans och samtidigt växa som individer. Det innebär att vi varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt, något som är mer aktuellt än någonsin.

Den otroliga gemenskapen och fullständiga lyckan och euforin, som nästan inte går att sätta ord på, har jag själv inte upplevt annat än i scoutsammanhang.

Vi vill att fler ska få uppleva scouting

Att vara medlem i Scouterna innebär framför allt en massa rolig verksamhet, allt från att lära sig att vara en bra kompis till att göra upp eld. I Scouterna är vi ofta ute i naturen och vandrar, paddlar kanot, åker skidor eller skridskor. Vi åker på hajk och sover i skogen, kanske i ett vindskydd som en har byggt med sina kompisar. I Scouterna får du chansen att lära dig mer om andra länder, vad du kan göra för att förbättra miljön och hur du kan hjälpa till om det händer en olycka. På somrarna åker scouter ofta på läger.

Bli scout

Äventyr och kompisar - på riktigt

I Scouterna upplever barn och ungdomar äventyr och gemenskap och lär sig nya saker genom att pröva dem, istället för att läsa sig till hur man ska göra. Vi har roligt och utvecklas som människor genom att hela tiden testa våra egna förmågor. Denna metod kallar vi för ”learning by doing” (”lära genom att göra”). Det vanligaste är att vi träffas en kväll per vecka. Det brukar också vara en övernattning eller utfärd över en helg ett par gånger per termin.

Vi lär oss tillsammans

Vi är utomhus så mycket som möjligt och samarbetar i små grupper, patruller. Vi får lära oss om naturen, oss själva och om varandra.

Det innebär att vi varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt, något som är mer aktuellt än någonsin. Att vi har 100 års erfarenhet av aktivt uteliv innebär också att vi har erfarenheter vi gärna delar med oss av – allt från gruppdynamik och ledarskap till personlig utveckling och stärkt självkänsla.

Hitta din scoutkår

Vilken scoutkår har du närmast till? Vi finns i 220 av landets 290 kommuner - hitta din scoutkår idag!

Hitta scoutkår