Vad gör vi på Scouterna?

Scouterna ger barn och unga från alla delar av samhället chansen att få uppleva äventyr tillsammans och samtidigt växa som individer. Det innebär att vi varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt, något som är mer aktuellt än någonsin.

Den otroliga gemenskapen och fullständiga lyckan och euforin, som nästan inte går att sätta ord på, har jag själv inte upplevt annat än i scoutsammanhang.

Linus Bastman

Olika sätt att vara scout på

Spårare 8-9 år

Lär dig nya saker och träffa nya kompisar redan från första dagen i Scouterna. Hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Den stora spårarboken

Mer om spårarscouting

Upptäckare 10-12 år

Tillsammans med kompisar upplever du äventyr och lär dig nya saker. Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna.

Boken Upptäckten

Mer om upptäckarscouting

Äventyrare 12-15 år

Äventyr på riktigt! Åk på läger och träffa scoutkompisar från hela världen. Du lär dig något nytt nästan varje dag och alla får vara med och ta plats. Scouting är inte skola, vi lär genom att göra.

Äventyrarnas handbok

Mer om äventyrarscouting

Utmanare 15-18 år

Upplev äventyr i friluftslivet, engagera dig i samhällsfrågor och knyt nätverk utanför kåren. Som utmanarscout händer mycket i livet. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna.

Inspiration i boken Våga utmana

Mer om utmanarscouting

Rover 19-25 år

Roverscouting utmanar gränser. Du har samlat erfarenheter och väljer vad du vill utveckla vidare. Med ett tydligt färdval och en mentor vid din sida kan roverscouting hjälpa dig att bli den du vill vara.

Inspiration i boken Vägvis

Mer om roverscouting

Ledare och kår

Det är aldrig för sent att bli scout och det finns massor av olika roller du som vuxen kan ha i Scouterna. Gör skillnad för andra samtidigt som du skapa äventyr för andra och utvecklar ditt ledarskap.

Mer om Ledare och kår

Familjescouting

Familjescouting är ett sätt att möta nya kompisar och uppleva äventyr. Genom Familjescouting får barn under åtta år tillsammans med en eller flera vuxna på ett roligt och lekfullt sätt möta scouting.

Mer om Familjescouting

Engagera dig

Välkommen att engagera dig ideellt på nationell nivå i Scouterna. Här får du möjlighet att utvecklas som individ och att påverka scoutings verksamhet på en och samma gång!

Mer om Engagera dig

Hur blir jag scout?

Det kan finnas många frågor och tankar om vad som egentligen händer på Scouterna. Lugn, du kommer få svar på dina frågor.

Varför Scouterna?

Något som gör Scouterna unikt är att vi gör och upplever saker tillsammans. Vi lär av och värdesätter våra olikheter. Vår verksamhet bygger på att alla i gruppen ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar.

Varför Scouterna?

Bra ledarskap är viktigt

För att fler barn och unga ska få uppleva scouting behöver vi bli ännu fler engagerade vuxna! Vill du växa i ditt egna ledarskap och hjälpa barn och ungdomar att få utvecklas? Bra, då kommer du passa perfekt som scoutledare.

Är det kö i scoutkåren där du vill att ditt barn ska börja? Kolla med kåren om ditt barn kan gå före i kön ifall du blir ledare. Men vad innebär det egentligen att vara scoutledare och vad behöver du egentligen kunna?

Engagera dig som vuxen

Hitta din scoutkår

Vilken scoutkår har du närmast till? Vi finns i 220 av landets 290 kommuner - hitta din scoutkår idag!

Hitta scoutkår