Scouting är större än scoutkåren

Utanför kåren finns en hel värld av scoutmöjligheter. Som medlem i en scoutkår är du del av ett stort nätverk. Scoutkåren har chans att delta i aktiviteter och läger med scouter lokalt, nationellt och internationellt. Ledare har tillgång till en rad intressanta utbildningar inom ledarskap och friluftskunskap.

Scouterna, vår riksorganisation

Scouterna är riksorganisationen för scouting i Sverige. Här finns både stöd och inspiration. Ta del av nyheter och bli en del av gemenskapen!

Scouterna har huvudkontor i Stockholm och regionala kanslier med anställd personal i Stockholm, Västerås, Göteborg och Malmö.

Scouternas arrangemang

Varje år erbjuds unika och häftiga scoutupplevelser som är något alldeles extra. Det är återkommande äventyr där särskilt utsedda ledare ger deltagare från hela landet nationella och internationella upplevelser.

Scoutdistrikt och lokala möjligheter

De flesta scoutkårer tillhör ett scoutdistrikt som ger tillgång till ett lokalt nätverk. Många scoutdistrikt gör arrangemang och läger. Några har egna lägeranläggningar. Vissa scoutdistrikt har anställd personal och en del skapar utbildningstillfällen. Att ta del av möjligheterna som distrikten erbjuder ger äventyr, utveckling och gemenskap!

Internationell scouting

Upptäck internationell scouting och möjligheter till inspiration och utbyten med scouter från hela världen.

Jamboree

Jamboreer är våra största läger med tusentals deltagare. Jamboree arrangeras både i Sverige och internationellt.

Lägerplatser och anläggningar

Många scoutverksamheter har fina anläggningar och lägerplatser som kan besökas eller hyras. En samlad lista skapas nu av medlemmar på sidan scoustuga.se.

Scoututbildningar

Scoututbildningar ger utveckling och gemenskap. Det finns massor av utbildningstillfällen i hela landet, fysiskt och och digitalt. Hitta din nästa utbildning på Ledarskapsön, Scouternas virtuella utbildningsplats.

Funktionärsuppdrag och arbetsgrupper

I Scouterna finns många uppdrag för vuxna. Du kan engagera dig i en styrelse eller i en arbetsgrupp, inte bara i scoutkåren utan också inom scoutdistriktet, nationellt och internationellt. Prata med din kår eller ditt distrikt för att hitta lediga uppdrag lokalt. Scouternas nationella lediga uppdrag hittar du här.